לשאול
לשאול
חצים
לדעת
לדעת
חצים
להתמודד
להתמודד

מבזק 7.2016 – תוצאות מחקרים (UpToDate July 2016)

*האם הפריה חוץ גופית (IVF) מעלה את הסיכון לסרטן השד?
במחקר שעקב במשך למעלה מ-20 שנה אחרי 19,000 נשים שטופלו בהפריה חוץ גופית מאמצע שנות ה-80 עד לאמצע שנות ה-90, לא נצפתה עלייה בסיכון לסרטן השד בקרב נשים אלה לעומת נשים באוכלוסייה הכללית.
(עם זאת, החוקרים ציינו שחלק מהתרופות שניתנו בזמנו במסגרת טיפולי הפוריות כבר אינן בשימוש. בנוסף, העלייה באחוזי ההצלחה במהלך השנים שחלפו הביאה לקיצור משך הטיפולים, ולכן קיים קושי מסוים לייחס את התוצאות לאוכלוסיית הנשים בת זמננו)

*משך נטילת טיפול הורמונלי מונע, בחולות סרטן שד בגיל המעבר – 5 שנים לעומת 10 שנים
תוצאות מחקר שנערך בקרב כ-1,900 חולות סרטן שד בגיל המעבר אשר קיבלו טיפול הורמונלי מונע (באמצעות תרופות ממשפחת מעכבי ארומטאז), הצביעו על כך שהסיכון לחזרה של המחלה היה נמוך יותר כאשר הטיפול ניתן למשך תקופה של 10 שנים – לעומת 5 שנים (משך התקופה המקובל עד כה). מאידך, הסיכון לסיבוכים בעצמות (תופעת לוואי מוכרת של התרופות ממשפחה זו) היה גבוה יותר בקרב נשים שנטלו את הטיפול במשך 10 שנים.
בהסתמך על תוצאות אלה ממליצים החוקרים להאריך את משך הטיפול במעכבי ארומטאז ל-10 שנים, אך יחד עם זאת לבחון כל מקרה לגופו, ולבסס את ההמלצה הטיפולית באשר למשך הזמן הרצוי על פי מידת הסיכון לחזרת המחלה ועבור כל אישה ואישה באופן נפרד.

תפריט נגישות